Wednesday, April 27, 2011

37. [Contest] Gambar Desktop Lappy

Berblogwalking kat blog Cik Nelly and terbaca entri pasal contest ni :)))
Contest ni dianjurkan oleh Cik Gugu


Kenapa aku guna gambar ni untuk wallpaper laptop aku? Sebab aku rasa ini sangat sejuk.. Err, I mean COOOL~ Hehee..

Ni printscreen wallpaper desktop:


Tersebutlah kisah pada suatu hari, aku jalan2 pergi IT Fair kat UIAM ni berhajat nak beli skin laptop. 3,4 booths aku singgah nak cari skin yang berkenan di hati. Tapi, design lebih kurang je. Kalau tak bunga2, mesti logo football club. Dipendekkan cerita, tilik2 dan tenung2, aku jumpa laptop skin yang aku pakai sekarang ni.

DANGER
DO NOT TOUCH MY LAPTOP


Macam sejuk je kan? Haruslah pakai laptop skin yang sejuk sebab laptop aku ni cepat panassssss.. Kah3

Dengan penuh teliti aku pakaikan kulit untuk laptop yang banyak berjasa ni. Dah siap semua, rasa macam kureng something. Popp! Mentol menyala atas kepala. Ye, idea dah datang. Aku pun mula la bukak Photoshop CS5, klik situ klik sini *pooooff* jadilah cocoa crunch wallpaper yang aku guna sekarang! Walaupun takdela 100% sebijik macam skin laptop, at least adalah iras2 sikit, kan? Kikiki~


Kesimpulannya, aku guna wallpaper ni sebab nak bagi sama dengan skin laptop ni haa. Tu je sebenarnya. Saja rajin nak tulis panjang2 :p

Untuk icons kat desktop lak, aku letak yang penting2 aje kat situ. Kalau kt desktop tu penuh dengan icons, jiwa tak tenang. Ehee~


Okie, enough with the bla3. Untuk contest ni, aku nak tag:

1) Ku-Lin
2) Semua yang baca entri ni. Gotcha!! :p

3 comments:

  1. jhehe .buat pun !
    gud luck !!

    ReplyDelete
  2. wahhh lau org x tgk tuan empunya lappy tuh mesti dyowg ingat tu lappy bOy..

    hehe tq join ye ;p

    ReplyDelete
  3. wahhh gud luck tau ^__^
    cik ana singgah blog pinky sweet nih..hihi~~

    ReplyDelete

♥Interesting Post by Others♥