Tuesday, October 1, 2013

Aaron Aziz Di... WHAT???

بسم الله الرحمن الرحيم
In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Actor - Aaron Aziz Dies in Snowboarding Accident
Wait. WHATTTT?
Nope. Aku bukanlah peminat tegar aktor ni. Ombak Rindu tu pun memang tak layan.
Tapi, berita macam ni memang bikin hangatz..
Chillax. Sebelum menggelabah nak share, copy paste cerita, adalah lebih molek kalau buat kerja lebih sikit.
Sikit je. First, check source tu. Macam kat atas, check Global Associated News tu. Legit ke tak.
This lead me to this website:
http://www.eonline.com/news/218336/hoaxing-101-how-to-fake-a-celebrity-death
Upon checking the site:

Seriously, sesape yg buat website ni ada masalah mental sikit kot.
I know this is supposed to be "a joke", but this is too much.
Playing around with other people's lives? That is just sick.

Zaman sekarang ni, baca boleh, tapi percaya jangan.
Always check credible source before believing half of what people post.
Okay?

1 comment:


  1. Assalamualaikum..salam ziarah!!

    Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete

♥Interesting Post by Others♥