Thursday, April 19, 2012

Dato Siti Nurhaliza la!


I have always adore Dato' Siti Nurhaliza ever since her debut Jerat Percintaan. Well, takdela minat gile sampai tampal poster (err ada kot dulu dalam almari :p) ataupun pergi mana2 events or occasions yang ada Dato Siti.
Tapi aritu, I was able to meet, even better, greet her! Once in a lifetime opportunity kot. Tapi mana tahu lepas ni aku pergi lagi mana2 tempat yang ada Dato Siti. Thanks to my sis, Kulin. Dia lah yang beria-ia sangat nak jumpa Dato Siti. Ni kali ke-3 dia and kali pertama aku jumpa face to face. Jumpa pun bukan sebab apa pon, tapi sempena promotion perfume Simplysiti kat Guardian KLCC 14 April 2012 aritu. Dengan setiap pembelian barangan Simplysiti RM 100 ke atas ataupun pembelian perfume Simplysiti, customer boleh jumpa, duduk sebelah2 ngan Dato Siti. Limited to 50 customers je. Luckily, aku ke-5 dan elin ke-6. See? Semangat giloss. Iyela, Dato Siti sampai dalam pukul 3 lebih2 sikit, aku and Kulin pukul 2:26pm dah gigih beratur dalam Guardian. Lepas je kitorang queue, makin ramai yang beratur.

Tengok! Ada sign Dato Siti gittewW~ (Silap tak mintak dia tulis Xaty yang Baek :( )

Since aku kat depan (ehem), taktaula berapa ramai orang kat belakang. Tapi aku dapat agak, mesti ramai gilerrrr sebab masa Dato Siti sampai, aku dengar macam ada benda jatuh. Perhaps barang2 kat counter rack tu kot.  Pastu kan, kitorang2 yang penat2 beratur ni kena tolak2 dengan customer lain yang nak ambik gambar. Punyela crowded, dengan space yang tak seberapa tu. Tapi kitorang paham. Dato Siti Nurhaliza kan. Lain la kalau aku yang masuk, titibe ramai datang serbu. Haaa yang tu aku tak paham :p

Tapi kan, lepas jumpa tu, rasa macam kecewa pon ada. Sebab? Takde camera cantik. Just guna E5. Tak bawak tab. Menyesal! Tapi sekurang2nya adalah jugak kan. Even 1 je T_T. Pastu gambar pulak aku ambik tak banyak. Err bukan aku yang ambik, tapi staff dia kat sana yang tolong snap. Takpela, next time ada jodoh jumpa lagi Dato Siti, aku nak ambik gambar baaaaanyak2.

Muka teruja × nervous

Masa dok sebelah Dato Siti, aku dup dap dup dap. Excited × Nervous. Masa aku bagi dia perfume (beli Memoire), dia cakap "Siti suka bau ni." Aku pun cakap "Samela. Bau ni best." Nampak sangat aku ni taktau nak cakap apa kan? Terkedu okeh! Terkedu! Pastu tanya khabar dia since dengar dia dok batuk2, macam selsema gitu. Nak je aku keluarkan Fisherman's Friend bagi kat dia. Kih3. Dah settle semua tu, dah siap salam2, aku cakap GoodLuck! Aku pun titibe terpelik sendiri. Kenapa GoodLuck sebab aku sebenarnya nak cakap TakeCare! Hahaa whatever la labu. GoodLuck pun boleh kan. GoodLuck untuk promotion dia ni. Kan kan kan..

Macam Dato Siti je yang excited bergambar ngan aku. Kih3.
Credit goes to Watiey Zuber sebab snap gambar yang ni.

Dah abih jumpa semua tu, aku still terhendap2 lagi Dato Siti, tapi di block oleh customers. Dengan hati yang sayu (sebab tak banyak gambar), aku pon meneruskan niat aku kedua - jumpa member UIA dulu. Tapi Kulin stay situ sampai habis, saaaaampaila Dato' Siti naik kereta and balik umah dia makan ubat. Gigih sungguh budak tuh!

Saaaaangat panjang entry ni. Kesimpulannya, aku beli perfume Simplysiti, jumpa Dato Siti, ambik gambar ngan Dato' Siti. Tu je :p
Next time ada jodoh, jumpa lagi ye, Siti ❤



4 comments:

  1. @SAYA BUKAN SAMDOL Excited sgt sampai xtau nk ckp apa. Speechlessss,, haha

    ReplyDelete
  2. xaty, "goodluck' tu penting tu? hehehe.

    ReplyDelete
  3. @AKU CHUN goodluck bwk byk maksud tuu. goodluck for your health. eh??

    ReplyDelete

♥Interesting Post by Others♥