Wednesday, June 8, 2011

40. The Wonders of Make-Up

-Semua gambar adalah ihsan dari UncleGoogle. Sekian, terima kasih-


Wonders of make-up and eyelid glue
See?!! Beza gillllle kan mata dia. Pakai fake eyelashes, eyelid glue, lens, terus "Hah! Amik kau mata aku dah besar gile. Tak payah buat plastic surgery."

---------------------------------

1st

2nd
Dua gambar kat atas ni orang yang sama kot. At first aku tak percaya oh. Beza gile2. Aku tilik satu-satu. Tahi lalat still kat tempat sama. I'm impressed! *Alaa, amek gambar dari angle atas, muka aku pun jadi lain.. Ekekek..*

---------------------------------

Christina Aguilera
Meletops yawlll!

---------------------------------

Sun Ye (Wonder Girls)
"I want nobody nobody but chooo~"

Ada certain orang, contohnya macam artis bila tak pakai mekap MAYBE kita akan cakap "Alaa, biasa-biasa je muka minah ni. Mekap je lebih. Jumpa tepi jalan buat-buat tak nampak je". Sebab? Kita dah biasa tengok diorang pakai mekap. Cuba kalau ada kawan-kawan yang jenis pakai mekap tebal tiba-tiba pakai Johnson Baby Powder je takde fake eyelashes, eyeliner bagai @ yang pakai Johnson Baby Powder tiba-tiba pakai mekap tebal. Confirm tilik muka 3,4 kali, kan? Hihi~



Ok, ni gambar last.


Ahaa.. yang ni sape2 yang fanatik KPOP confirm2 kenal. Kalau tak kenal sila buat-buat kenal. Hehe~

Dan, kat bawah ni gambar sebenar beliau:

...
...
...


Hee Chul (Super Junior)
Mamat ni memang muka girlishhhh. Kalau tak silap aku, ramai orang panggil dia Cinderella. Mana taknya, sila tengok music video lagu U. Masa tu dalam tahun 2007. Tak kenal pun lagi diorang ni. At first, aku ingat group tu ada perempuan yang bersuara lelaki. Bila dah google2, barula aku 'berkenalan' dengan sorang2. Kusangka perempuan, lelaki tulen rupanya. Tertipu~~! Tapi seriously, Hee Chul can be very feminine & pretty. Jom tengok video ni.



p/s: People are like diamonds, their real beauty comes from the light bouncing around inside of them. Then again, some are just rocks.

14 comments:

  1. tau xpe kan? kdg boleh wat yg lawa jd tak lawa..ekekek

    ReplyDelete
  2. ade 1 rancangan kat 8tv psl make-up m'ubah rupa seseorg. rancangan taiwan klu xsilap. mmg totally b'ubah especially tang mata! magic betul!

    ReplyDelete
  3. mekap je boleh cantik dari hodoh..
    heeeee best best

    anyway i folow u :)

    ReplyDelete
  4. hek hek mata tuuu o.O besar gedabakkkk !!
    nazyrah xpndai makeup ni,pergi kelas natural lololol

    ReplyDelete
  5. @areleez:mmg ada eh? nama apa eh rancangn tu? tak penah tgk lak..huhu

    ReplyDelete
  6. @fariza : tenkiu fariza dtg sini :)
    kalau cara mekap betol, mmg meletoops la kan. kalau tak, jd cam pelik pulok. hihi

    ReplyDelete
  7. @nzyrahun: pegi kelas kalau pkai mekap tebal, mcm x sesuai lak.. nnt ttukar ngan lecturer. natural beauty sdh, kan3.. hihi

    ReplyDelete
  8. the power of make up !

    pic first tu kan
    scary lol

    ReplyDelete
  9. @cthajar : tau xpe kan? mula2 tgk gmbr ni ingtkan pompuan ni sakit ke ape.. hihi oops!!

    ReplyDelete
  10. what a transformation and they all look gorgeous.

    ReplyDelete
  11. sya pun pernah 'tertipu' dgn image heechul.. =D ingat girl mula2, rupa2nya lelaki.. XD

    ReplyDelete
  12. Contact lens, fake eyelashes..miracles can happen tanpa plastic surgery kan? but if natural beauty lagi cun... ^_^

    ReplyDelete
  13. @noni: yup2..kadang2 kurang confidence & low self-esteem yg buatkn orang guna makeup,plastic surgery utk tingkatkn keyakinan diri diorang.

    ReplyDelete

♥Interesting Post by Others♥